VUODEN SEURA 2005  
  
 
 
 
 
 

Tanssilajien kuvaukset
Afrolattarit:
Tunti koostuu kahdesta osasta afrotanssista sekä yksilölattareista. Lämmitellään afrolla ja jammaillaan lattareiden askelin!

Afrotanssi on letkeää, rytmistä ja kuntoa kohottavaa tanssia, joka sopii kaikenikäisille ja -kokoisille. Erityisesti se vahvistaa lihaksia ja luustoa, rentouttaa niska-hartiaseutua ja kehittää koordinaatiokykyä.
Pääset nauttimaan tanssin ilosta, rumpurytmeistä, yksinkertaisista askelista ja kehon monipuolisesta liikkeestä.

Lopputunnista tutustutaan eri latinotansseihin lyhyiden askelsarjojen muodossa mm. samba, cha cha, merengue, salsa, bachata, jive, rumba. Tarkoituksena on yhdellä tunnilla  tanssia ainakin 2-3 eri lajia ja kauden myötä näin oppia useita eri latinotansseja hauskasti ja helposti.

Aikuisbaletti:
Aikuisbaletissa tutustutaan klassisen baletin maailmaan ja sen perusliikemateriaaliin. Tunnilla edetään rauhassa omaa kehoa ja mieltä kuunnellen. Aikuisbaletissa tietoisuus omasta kehosta kasvaa ja monipuoliset tunnit tekevät hyvää ryhdille ja kehonhallinnalle, luovuutta ja tanssin iloa unohtamatta. Lisäksi tehdään tanssillisia sarjoja, joissa kehitetään mm. musikaalista suoritusta ja tanssi-ilmaisua sekä tutustutaan eri maiden karakteeritansseihin.Tehokkaat venyttelyt kuuluvat jokaiseen tanssituntiin. Aikuisbalettiin ovat tervetulleita aikuiset sekä yli 15-vuotiaat nuoret.

Alkeisbaletti 6-10v.:
Alkeisbaletin tunneilla tutustutaan klassisen baletin perinteeseen. Tunneilla harjoitellaan klassista tanssitekniikkaa ja tyyliä sekä omaksutaan baletin terminologiaa. Lisäksi tehdään tanssillisia sarjoja, joissa kehitetään mm. musikaalista suoritusta ja tanssi-ilmaisua.

Bailatino Fitness:
Bailatino on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalais-amerikkalaista musiikkia ja tanssia sekä latinalais-amerikkalaista kulttuuria yleensä. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista eikä paria, vaan tärkeämpää on ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalon käytöstä ja kokee oppimisen ja onnistumisen riemua!Bailatino Fitness-tunnilla yhdistetään helpot tanssi- ja lihaskuntoliikkeet unohtamatta tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Lihaskunto-osiossa liikkeet vaihtuvat ilman välissä olevaa suurempaa lepoa. Lopuksi venytellään. Bailatino-tunnilla käydään läpi latinalaistansseja: samba, cha-cha, salsa, merenque, mambo, cumbia, bachata, rumba, paso doble, son, reggaeton, tango ja jive.

Breakdance POJAT 6-12v.:
Breakdance on lihaskuntoa ja koordinaatiota kehittävää tanssia. Rytmi ja hauskuus tulevat tanssitunneilla esille. Tunneilla harjoitellaan breakdancen perusasioita: Toprock, uprock, drops, footworks, spins, freezes, power moves.

Dance 10-12v:
Energiaa ja vauhtia sisältävät tunnit, joilla yhdistellään tämän päivän trendejä aina hiphopista, streetistä, jazzista, discosta ja showsta breakdanceen. Tunnit painottuvat tanssimisen iloon, eri tyyleihin ja ilmaisuun ottaen huomioon oppilaiden toiveet. Tunneilla soi kuumimmat hiphop, r’n’b ja pop -musiikit.

Dancemix 6-9v.:
Dancemix -tunneilla harjoitetaan tanssitekniikkaa, tanssimisessa tarvittavaa kehon sulavaa liikkuvuutta sekä rytmin tuntemusta. Tanssitunneilla opetellaan jazz-ja showtanssin askeleita ja tanssisarjoja yksittäisistä liikkeistä yhtenäiseksi koreografiaksi. Musiikkina käytetään hiphopia, popmusiikkia ja paljon muuta. Tunneilla tehdään myös monipuolisia lihaskunto- ja notkeusharjoituksia tukemaan tanssia.

Nykytanssi alkeet/jatko 7-18v: SOISALO-OPISTO
Nykytanssin tavoitteena on saada oppilas kokemaan tanssin iloa, antaa oppilaalle monipuolisen näkemyksen tanssista sekä tukea oppilaan luovuuden ja taiteellisen ilmaisun kehittymistä. Itsensä ilmaiseminen ja esiintyminen ovat tärkeä osa tanssinopiskelua. Nykytanssi kehittää liikkuvuutta, nopeutta, notkeutta sekä kekseliäisyyttä. Tunneilla kehitetään kehon kokonaisvaltaista hallintaa, käytetään monipuolisesti tilan eri tasoja ja lattiatyöskentely tulee tutuksi. Perustekniikkaharjoitusten lisäksi tunneilla tehdään koreografisia sarjoja ja rohkaistaan käyttämään omaa luovuutta.

Satubaletti 3-4 ja 5-6v:
Satubaletti on lähinnä tanssileikeistä koostuva tunti, jonka tavoitteena on kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa sekä oman kehon tuntemusta. Tanssillisin keinoin lapsi oppii olemaan ryhmässä ja nauttimaan omasta liikkumisesta.

Streetdance yli 13v. A (alkeet/perus) ja B (perus/jatko):
Streetjazz on hyvin monipuolinen katutanssi, joka
ilmentää opettajansa tyyliä ja käsitystä lajista. Tunneilla keskitytään koordinaatioon, kehon hallintaan ja erilaisiin tanssisarjoihin, joissa yhdistyy hiphop, street ja jazztanssi.


Zumba®: TAUOLLA syksy 2013
Zumba on kolumbialaisen Alberto ”Beto” Perezin kehittämä vauhdikas kuntotanssitunti Beto on kasvanut perinteisen cumbian, salsan, samban ja merengue -musiikin parissa ja hän yhdistää näitä rakastamiaan Latino-rytmejä tämän hetken kuumimpiin tanssiaskeliin, ja näin syntyy Zumba®! Sekä vanhat että nuoret nauttivat iloisesta ja mukaansa tempaavasta Zumba-tunnelmasta. Zumba® Fitnessin keinuvat tanssiliikkeet antavat kunnon kyytiä koko vartalolle ja taatusti hiki virtaa.

Zumba toning®:
TAUOLLA syksy 2013

Zumba toning on lihaskuntoa kehittävä Zumba-tunti, jossa mukana ovat pienet käsipainot 0,5-1kg.


Aikuinen-lapsi tanssiryhmä 1,5-3v.:TAUOLLA syksy 2013
Aikuinen ja lapsi pääsevät yhdessä kokemaan tanssin riemun! Tanssi lähtee lasten lähtökohdista, mutta tarjoaa fyysisiä haasteita molemmille. Tavoite on tutustuttaa lapset tanssin ja musiikin maailmaan, musiikin ilmentämiseen. Samalla harjoitetaan motorisia, sosiaalisia ja itsensä ilmaisemisen taitoja turvallisesti vanhemman seurassa. Ryhmä on soveltuu n. 1,5 - 3-vuotiaille lapsille.


FolkJam®:VAIN TIIVISKURSSINA
Uusi, suomalainen tanssiliikuntamuoto, jonka parissa pääset kokemaan tanssin yhteisöllisyyttä ja iloa. Kotimaiseen tanssiin pohjautuva liikuntamuoto on tarkoitettu kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. FolkJamissa ammattitaitoiset ja innostavat ohjaajat pitävät huolen liikunnan riemusta sekä hyvästä meiningistä. FolkJam on taatusti erilainen ja monia uusia piirteitä yhdistävä tanssimuoto ryhmäliikunnan monenkirjavassa lajikentässä.

FolkJamissa korostuu liikkeen sisäisen kokemisen merkitys ulkoisen muodon tai ylikorostetun näyttävyyden sijaan. Jokainen jammaaja saa tuntea olonsa kotoisaksi omassa kehossaan, näin ollen laji voi tavoittaa myös liikuntarajoitteisia tai erityisryhmiä.

Suomalaisuus on FolkJamin ylpeydenaihe. Liikemateriaali hyödyntää suomalaista tanssiperinnettä monipuolisesti, tämä mahdollistaa myös kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen. Tunnit sisältävät sekä nopeaa ja mukaansatempaavaa menoa että rauhallista tunnelmointia.

Tule mukaan yksin tai kaveriporukalla, paria ei tarvita!
Lue lisää: www.folkjam.fi

Parisalsa:VAIN TIIVISKURSSINA
Opetellaan parisalsa alkeista lähtien, tunneilla tanssitaan myös ruedaa sekä perinteisiä paritansseja ryhmäläisten toiveiden mukaan!

Paribaila/paritanssin alkeet:TAUOLLA
PariBaila kuntotanssin ensisijaisena tavoitteena on liikkua tanssimalla heti alusta alkaen huomioiden myös lihashuollon näkökulma alku- ja loppuverryttelyiden avulla. PariBaila on kiinnostava sekoitus kymmenestä suositusta seura-, latinalais- ja rock'n'swing-tanssista.

Paritanssi/kilpatanssi jatko:TAUOLLA
Paritanssi/kilpatanssi on laji, jossa parin muodostaa mies ja nainen. Paritanssi on monipuolinen liikuntamuoto, jossa musiikilla on suuri merkitys. Kilpatanssi on myös oivallinen kuntourheilumuoto. Kilpatanssiharrastusta aloittelevat parit harjoittelevat ensin nk. F-luokassa, jossa heidän täytyy hallita perusteet neljästä tanssista: valssi, quickstep, chacha ja jive.

Tanssillinen sydänliikunta:TAUOLLA
Liikutaan omaa kehoa kuunnellen tanssia ja musiikkia hyödyntäen liikkumisen apuna. Lämmitetään kehoa aluksi rauhallisesti liikkuen, koordinaatiota kehittäen ja lopuksi venytellen hyvään oloon päästen. Helppoja seuraten tehtäviä tanssillisia harjoituksia. Sopii sydänihmisille sekä kaikille liikkujille.